Activiteiten

Hofstads JeugdOrkest is een vereniging waarin muziek natuurlijk een hoofdrol speelt. Maar daarnaast vinden we ook de sociale omgeving heel belangrijk. Onze leden organiseren zelf allerlei activiteiten via de Orkestcommissie (OC) en ook vrijwilligers en ouders van de leden zijn actief betrokken. Dit draagt allemaal bij aan het ‘familiegevoel’ van de vereniging, waardoor kinderen snel hun plek vinden en vriendschappen (voor het leven!) sluiten.

 

Voorbeelden van de activiteiten zijn:

  • Paaslunch voor de jongere orkesten
  • Studiedagen met spelletjes en teambuiling activiteiten 
  • Dauwtrappen op Hemelvaartsdag – een activiteit die al sinds de vijftiger jaren onafgebroken stand houdt! Om 4 uur 's ochtends wordt bij het Scheveningse Kurhaus verzameld om daarna over het strand naar Katwijk te lopen. In Katwijk wordt in een van de strandtenten ontbeten en de volhouders maken daarna de terugtocht door de duinen naar Den Haag.
  • De Zeilweek – sinds 1995 bestaat de traditie dat Hofstads JeugdOrkest een of meerdere zeilschepen huurt, inclusief bemanning, aan het einde van de zomervakantie aan hetIjsselmeer of Waddenzee. De kinderen en jongeren uit alle orkesten die mee willen zeilensamen vijf dagen en bezoeken de eilanden of pittoreske stadjes. De instrumenten gaan niet mee, maar er wordt veel samen gezongen, gelachen en genoten. 
  • Het Beginfeest (net na de zomervakantie) en het Kerstgala of Nieuwjaarsgala worden georganiseerd door de Orkestcommissie met veel creativiteit, swingende muziek en activiteiten voor alle leeftijden.
  • Ook de lieve Sint en zijn Pieten bezoeken elk jaar Hofstads JeugdOrkest