Nieuws van de Orkestacademie

September 2018 - Nieuwe Blazersklas i.s.m. Muziekacademie Den Haag

Vanaf september 2018 starten de Muziekacademie Den Haag en de Vereniging Hofstads JeugdOrkest gezamenlijk een blazersklas waar je vanaf je allereerste muziekles in mee kunt spelen! Tijdens de les worden liedjes op verschillende speelse manieren behandeld. Daarna vertalen we hetzelfde lied naar je instrument en wordt de link naar bladmuziek gelegd. Naast samenspelen behandelen we allerlei algemene muzikale vaardigheden. Muziek maken doe je samen en daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen! Het programma van de blazersklas sluit aan op het programma van je eigen instrumentale les op de Muziekacademie Den Haag. De blazersklas wordt gegeven door Jantine Veenstra en de instrumentale lessen worden gegeven een instrumentale MDH docent. Op www.muziekacademiedenhaag.nl kun je vinden wie dat is!

Wie​? De blazersklas is voor kinderen die een blaasinstrument spelen/gaan spelen van ±7 tot 11 jaar die 0 - 2 jaar lang les hebben
Wanneer​? Donderdagmiddag van 16.30 - 18.00 uur (15x per halfjaar)
Waar​? Op de Muziekacademie Den Haag, Raamweg 36 Den Haag.
 

Aanmelden kan ook bij de Hofstads JeugdOrkest in combinatie met een introductieopleiding op een blaasinstrument naar keuze (klik op aanmelden voor het aanmeldformulier). Onderaan in het aanmeldformulier kunt u in het vak "Opmerkingen" aangeven indien uw zoon/dochter ook wil deelnemen aan de Blazersklas. De kosten van de blazersklas bedragen 100 euro per half jaar.

Juli 2017 - Inschrijving voor muzieklessen start september 2017

Begin september 2017 starten weer nieuwe muzieklessen op alle instrumenten. Er is nog voldoende plaats voor vioollessen in het kader van het fiddlekids programma van Hofstads Jeugdorkest, o.a. op zaterdag in de Dalton Scholengemeenschap en ook bij andere docenten in de regio Den Haag. Ook voor cellolessen kunt u op zaterdag terecht in de Dalton bij onze docente Marjolein Nieuwenkamp of op een andere dag bij diverse andere docenten (zie de cello-pagina). Voor blaasinstrumenten geldt nog steeds de stimuleringsregeling voor de instrumenten hoorn, fagot, hobo en trombone, waarbij de eerste 4 jaar het gebruik van het instrument kosteloos is, en tevens de prijs van de introductiecursus van 18 individuele lessen slechts 270 euro bedraagt. Ook de cursus pauken en slagwerk verwelkomt nog graag nieuwe leerlingen, b.v. kinderen die reeds piano spelen en graag in een van de orkesten willen meespelen. Klik in het menu op "kies een orkestinstrument" in het symfonieorkest en zoek je favoriete instrument uit!

Juni 2016 - Samenwerking Orkestacademie met het Koninklijk Conservatorium

De Orkestacademie van Hofstads Jeugdorkest is een samenwerking overeengekomen met het Koninklijk Conservatorium om jonge kinderen die bij het KonCon de opleidingen PI en BASIS volgen, op te leiden voor orkestspel.  Vanaf september 2016 start er op zaterdagen om 16.30uur een KonCon-ensemble o.l.v. van een KonCon docent met wekelijkse repetities in de Dalton Scholengemeenschap te Den Haag. Dit ensemble werkt auditief, volgens de BASIS methode van het KonCon aan samenspel en muziekstukken. In november is er gelegenheid voor de kinderen van het KonCon-ensemble na de pauze mee te spelen met een gedeelte van het repertoire van het Basisorkest van Hofstads Jeugdorkest, dat wordt uitgevoerd op het kerstconcert van de vereniging in December. Zo kunnen de kinderen binnen hun eigen auditieve ontwikkelingsproces alvast proeven aan het meespelen in een groter orkest. Alle kinderen die zich in het kader van deze samenwerking participeren bij de opleidingen PI en BASIS van het Koninklijk Conservatorium komen in aanmerking om een instrument van de vereniging in bruikleen te krijgen (zie pagina bruikleen instrument). Alle informatie/aanmelding betreffende de PI- en BASIS opleidingen van het Koninklijk Conservatorium zijn te vinden via de volgende link : http://www.koncon.nl/nl/school-voor-jong-talent/

Februari 2016

De orkestacademie brengt graag de kortingsactie voor bepaalde blaasinstrumenten en pauken/slagwerk onder de aandacht voor kinderen vanaf 8-9 jaar. Het gebruik van het instrument is de eerste 4 jaar gratis (3/4 jaar in combinatie met orkestspel) en voor de introductieopleiding geldt een korting van 90 euro op het lesgeld voor een half uur individuele les (18 lesweken). De instrumenten hoorn/kinderhoorn, fagot/fagottino en hobo zijn nog voldoende voorradig en bij inschrijving kan er direct gestart worden. Kijk snel bij de pagina "Kies een Instrument" en kies je favoriete instrument in het orkest! 

 

 

YMCS

 

Verder is de orkestacademie een samenwerkingsverband aangegaan met de YMCA-Scheveningen organisatie gevestigd in de Keizerstraat 58 op Scheveningen. Het YMCA-Scheveningen bood al langer muzieklessen aan op diverse andere instrumenten, echter niet op viool. Vanaf september 2016 worden er op woensdagmiddag vioollessen gegeven in samenwerking met het fiddlekids programma van de orkestacademie. 

Januari 2016

In de maanden december en januari zijn er weer 13 nieuwe kinderen aangemeld voor een introductieopleiding via de orkestacademie (6 x viool, 2 x trompet, 1 x trombone, 1 x klarinet en 2 x cello). De vereniging voorziet alle kinderen van een (gratis) instrument in bruikleen en we wensen ze allemaal veel plezier bij de kennismaking op hun instrument. Verder heeft onze coordinator koperblazers Isabel Korff met succes een workshop op een basisschool in Ypenburg georganiseerd, samen met hoorndocente Jana Suilen. 

November 2015 - Nieuwe kinderen

Sinds september 2015 zijn er ca. 24 nieuwe kinderen met een introductieopleiding begonnen op de instrumenten viool, cello, trompet, trombone, hoorn en klarinet. De orkestacademie wenst alle kinderen heel veel succes met de kennismaking op hun instrument!

Oktober 2015 – Blaasinstrumenten stimuleringsprogramma

In samenwerking met diverse muziekdocenten en de vereniging Hofstads Jeugdorkest biedt de orkestacademie nu de unieke mogelijkheid voor kinderen een blaasinstrument te leren spelen, waarbij de volgende zaken van toepassing zijn:

  • Het instrument wordt 4 jaar lang gratis ter beschikking gesteld (jaar 3 en 4 in combinatie met deelname in een orkest van de vereniging Hofstads Jeugdorkest)..
  • De kosten van een introductieopleiding zijn 270 euro, groeps- of individuele les van minimaal een half uur.
  • De aanbieding is van onbepaalde tijd en geldt voor de instrumenten hoorn, trombone, hobo, fagot of fagottino.
  • Na afloop van de introductieopleiding van wekelijkse 18 lessen kunnen de lessen voortgezet worden bij de dezelfde docent of bij een andere docent naar keuze.