Tarieven

Lessen

De kosten van 18 introductielessen zijn:

groepslessen 2 of 3 kinderen; respectievelijk drie kwartier of een uur les: € 270,-
individuele les van een half uur: € 360,-

Na afloop van de introductieopleiding kunt u de lessen bij de docent voortzetten. Voor kinderen met een ooievaarspas geldt een kortingsregeling. Voor bepaalde blaasinstrumenten is er een extra stimuleringsregeling (zie de Nieuwspagina van de Orkestacademie).

Deelnemen aan een cursus kan pas als de betaling door ons is ontvangen.

Betaling van de cursussen en lessen gaat via een machtiging of overschrijving aan de Stichting Orkestacademie Hofstads JeugdOrkest.

Gebruik van Instrumenten

De vereniging Hofstads Jeugdorkest bezit een groot aantal instrumenten en stelt deze gratis ter beschikking aan kinderen die een introductieopleiding gaan volgen. Na afloop van de introductieopleiding van 18 lessen kan het instrument gehuurd worden. Voorwaarden voor het gebruik van een instrument zijn als volgt:

Les bij een gediplomeerde docent of muziekschool

Borg voor het instrument betaald

Huurovereenkomst getekend 

Tarieven per 1 september 2014

Tijdens de introductiecursus/Fiddlekids gratis
Kinderen tot 14 jaar €60
Kinderen vanaf 14 jaar €120
Borg1 €100
   

1 Bij de terugbetaling van de borg verrekenen wij de verzekeringspremie voor het instrument 

Betaling van de huur en de borg verloopt via een machtiging aan de Vereniging Hofstads JeugdOrkest. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk les te nemen op een eigen instrument. 

Voor bepaalde blaasinstrumenten geldt een stimuleringsregeling met speciale prijzen (zie de nieuwspagina van de Orkestacademie). 

Hoe werkt het?

Zodra de inschrijving van een nieuwe leerling ontvangen is, wordt er een instrument gereserveerd  (zolang de voorraad strekt!). Voordat de lessen beginnen krijgt de nieuwe leerling een uitnodiging om het instrument af te halen. Een viool, cello of contrabas moet eerst worden aangemeten. Er zijn 6 verschillende maten strijkinstrumenten: 1/16, 1/10, 1/8, 1/4, 1/2 of 3/4. De vereniging Hofstads Jeugdorkest verzorgt het onderhoud van de blaasinstrumenten en contrabassen. De verhuur en ter beschikking stellen van violen, altviolen en celli verloopt via Strijkinstrumentenshop.nl