Strijkersensemble

In 2013 heeft de Vereniging Hofstads Strijkersensemble opgericht. Dit ensemble staat onder leiding van dirigent Harry van der Meer. Per speeljaar worden ongeveer twee projecten van circa 10 repetities gehouden, beide afgesloten met meerdere concerten.

Het ensemble heeft een bezetting bestaande uit viool, altviool, cello en bas, eventueel aangevuld met een solist. Het ensemble wordt in principe samengesteld uit de leden van het Jeugdorkest. Per project kan de samenstelling veranderen, dit om iedereen de mogelijkheid te geven om mee te spelen in het Strijkersensemble.

Belangstellenden kunnen contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Repetitie: nader te bepalen voor het nieuwe seizoen

Orkestcoordinator: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De dirigent: Harry van der Meer

Harry van der Meer

"Jonge muzikanten maken tijdens hun les kennis met muziek voor hun eigen instrument. Vervolgens in een jeugdorkest met voornamelijk symfonische muziek. Ik vind het heel belangrijk dat zij hun muzikale kennis kunnen uitbreiden met muziek, gecomponeerd voor kleinere ensembles. Zo worden ze „all round”. Het strijkorkest voorziet daarin. En behalve dat er op hoog niveau wordt gemusiceerd is het ook nog eens een heel gezellige club. Iedere repetitie is eigenlijk weer een feestje en ik vind het een voorrecht dat te mogen leiden."

Harry van der Meer (1946) studeerde viool bij Jacques Holtman en schoolmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en volgde directielessen bij Louis Stotijn en muziektheorie bij Roderik de Man. Hij heeft een eigen vioollespraktijk en is werkzaam als freelance violist bij diverse ensembles. In de zomermaanden geeft hij ensemblelessen in Hongarije en Duitsland. Daarnaast geeft hij cursussen en lezingen op het gebied van muziekgeschiedenis

Sinds maart 2004 is Harry van der Meer vast aan Hofstads JeugdOrkest verbonden. In de periode hiervoor was dit op invalbasis bij het Strijkersensemble. Vervolgens heeft hij het Basisorkest geleid en is nu dirigent van het Voorbereidend orkest. Naast de vereniging dirigeert hij diverse orkesten en in 2008 werd hij oprichter en dirigent van barokensemble La Tempesta.