Voorbereidend orkest

Wie al wat gevorderd en/of ouder is komt bij het Voorbereidend orkest terecht. De orkestleden zijn tussen 10 en 14 jaar oud. In het Voorbereidend orkest wordt er begonnen met pauken en slagwerk. Het Voorbereidend Orkest heeft momenteel ca. 57 leden. Wil je weten of er voor jouw instrument plek is? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Repetitie: op zaterdagmiddag van 16.15 tot 18.45 uur , Dalton Den Haag

Orkestcoordinatoren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De dirigent: Sanneke Hendrich

Voorbereidend Orkest dirigent - Sanneke Hendrich

“In het Voorbereidend Orkest is het mooi om te zien hoe de kinderen toegroeien naar het samenspel, steeds meer naar elkaar leren luisteren en samen van het afwisselende repertoire genieten”

Sanneke Hendrich-van der Ouw speelt viool vanaf haar 5e levensjaar. Sanneke studeerde aan het Rotterdams Conservatorium, waar zij in 2011 afstudeerde als eerstegraads Docent Muziek. Ze studeerde verder aan de Universiteit Utrecht en behaalde daar in 2013 haar Master in de Muziekwetenschap. Tijdens deze studies ontstond haar grote passie voor het dirigeren.

Sanneke dirigeerde sinds 2011 het Basisorkest bij het VHJO. Ze was concertmeester bij het Leids Studenten Koor en Orkest Collegium Musicum en speelt verder viool in diverse andere orkesten, waaronder het Nieuwe Mannheim Koor en Orkest. Sanneke werkt bij de afdeling Educatie van het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam, op diverse basisscholen in Den Haag als Muziekvakdocent, is pianiste bij het Alphens Mannenkoor en dirigeert regelmatig projectorkesten zoals het Orkest van Midden-Delfland.

Minimumvaardigheden:

Muziek in de toonsoorten van 2 mollen tot 2 kruizen. D.w.z. voor trompet en klarinet in Bes: tot 4 kruizen

Strijkers:

zelfstandig kunnen stemmen.

Viool:

gebruik van alle tonen uit de 1e positie. Incidenteel gebruik van 3e positie voor de 1e violen.

Cello:

gebruik van de grote greep, zowel naar boven als naar beneden. Incidenteel positiespel.

Blazers:

alle tonen van de chromatische toonladder kunnen spelen. Het vlot kunnen spelen van:

Fluit, hobo:

stukken met fis en cis, bes en es

Klarinet, trompet:

stukken met 1 tot 3 kruizen

Klarinet:

overgang van a' naar b' en terug (register wisseling). Spel in hoog register tot a"

Slagwerk:

Kleine trom en klein slagwerk: roffel en ritmische figuren. Begrip voor dynamische inpassing in klein ensemble. Pauken: zelfstandig kunnen stemmen van pauken.

Open plaatsen

Er is vaak plaats voor allerlei instrumenten, maar voor dit moment is het meeste behoefte aan

  • 1 hoorn
  • 1 hobo
  • 1 fagot
  • 2 trombones,
  • enkele altviolen

En mail gerust naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie of de huidige stand van zaken.