Onze partners

Vereniging Hofstads JeugdOrkest heeft veel partners en daar zijn wij heel blij mee. Samen met onze partners kunnen we leuke en uitdagende activiteiten organiseren voor de orkestleden en de Vereniging. Dat gebeurt zowel op projectbasis als permanent. 

Met elkaar delen we de visie dat (klassieke) muziek en cultuur in het algemeen, belangrijk zijn voor de sociale en maatschappelijke ontwikkeling van kinderen. 

We staan altijd open voor voorstellen tot samenwerking.

Onder onze partners zijn:

Het Residentieorkest

Met het Residentieorkest (RO) hebben wij hechte banden, direct en via oud-leden. Onze huidige leden profiteren van optredens en cursussen van het professionele Haagse orkest. Wij werken ook samen met het leerorkest project van het RO: The Residents. Dit initiatief geeft kinderen die normaal gesproken geen mogelijkheid hebben om actief met klassieke muziek bezig zijn, deze kans nu wel. 150 kinderen van 8, 9 en 10 jaar uit de Haagse ‘achterstandswijken’ krijgen wekelijks instrumentale muzieklessen. Zij treden een of twee keer per jaar met onze jongere orkesten samen op.

www.residentieorkest.nl

Stichting Service Activiteiten (SSA) van Den Haag en Omstreken

De SSA is een samenwerkingsverband van verschillende service clubs. Al meer dan veertig jaar biedt SSA het Jeugdorkest, en sinds kort ook het Juniorenorkest, de kans om op te treden in een professionele concertzaal. Het jaarlijkse Promenadeconcert in november vindt plaats in de Dr. Anton Philipszaal. Dit concert is een prima leerpodium voor jonge musici. Daarnaast nodigen de service clubs circa 200 oudere mensen uit Den Haag en omstreken uit om te genieten van dit concert.

Muziekscholen en docenten

Als Vereniging hebben wij nauwe banden met diverse muziekscholen in Den Haag en omgeving, zoals Muziekacademie Den Haag, de Haagse Muziekcentrale en Virtuosi Music School. De mogelijkheid om in een ensemble of orkest muziek te maken is motiverend voor de kinderen die een instrument leren bespelen en heeft een positieve invloed op hun muzikale ontwikkeling.  Omgekeerd waarborgen onze contacten met de muziekscholen en met tientallen individuele muziekdocenten de aanwas aan nieuwe spelers die nodig is voor de continuïteit van de orkesten. Een win-win samenwerking!

Federatie voor Amateur Symfonie- en strijkorkesten (FASO)

Vereniging Hofstads JeugdOrkest is lid van de Federatie voor Amateur Symphonie- en strijkorkesten

www.faso.eu

Festival Classique Den Haag

Al een aantal jaren treden het Junioren- en het Jeugdorkest op als vaste performers tijdens het Festival Classique in Den Haag– op het Plein en het Hofvijver.

www.festivalclassique.nl

Internationaal Kamermuziekfestival van Den Haag

Om de muzikale vaardigheden van de orkestleden verder te ontwikkelen stimuleert de vereniging het spelen van Kamermuziek, onder meer in samenwerking met het Internationale Kamermuziekfestival.

www.kamermuziekfestivaldenhaag.nl

De makers van de Film Pijnstillers

Heel bijzonder was het voor het Jeugdorkest om op speciale uitnodiging te figureren in de verfilming van het Carry Slee boek ‘Pijnstillers’. Het Jeugdorkest is in deze film een orkest dat een internationaal concours wint. 

facebook.com/PijnstillersDeFilm

PB II Rock Band

In 2012 en 2013 heeft het Jeugdorkest samen met band PBII een rockopera-project uitgevoerd. Met dit project is veel geld opgehaald voor de bestrijding van Kinderkanker via KiKa. 

www.1000wishes.org

Het Archeon

Onze jongere orkesten doen jaarlijks mee aan het juniorenorkesten festival in het Romeinse Archeon Park. Zij spelen daar samen met meer dan 500 andere jonge orkestleden uit heel Nederland.

www.archeon.nl

Festival ‘Noordeinde Nocturne’

Het Juniorenorkest is al jaren vaste gast bij dit avondfestival vol klassieke muziek. Dit festival speelt zich af op het chique Noordeinde in Den Haag.

Madurodam

In de tijd dat voormalige Koningin Beatrix nog jeugdburgemeester van Madurodam was, was Hofstads Jeugdorkest hét orkest van het park. Tegenwoordig mogen onze jongere orkesten één of twee keer per jaar in het park optreden en genieten van de activiteiten.

www.madurodam.nl

Huygensmuziekfestival

Het jaarlijkse muziekfestival in Voorburg is zonder het Juniorenorkest is ondenkbaar. Daar spelen onze junioren sfeervolle muziek in afwisseling met rappers, balletdansers en verhalenvertellers.

www.huygensfestival.net